Allergenenstickers
Het is belangrijk dat alle allergenen die mogelijk in producten zitten, aangegeven worden met stickers. Sinds december 2014 is het verplicht dat alle voedselaanbieders een duidelijke indicatie geven van welke allergenen er in het voedsel zitten of met welke allergenen het voedsel mogelijk in aanraking is gekomen. Dit is vastgelegd in de Europese wetgeving. Deze stickers zijn verplicht voor zowel voorverpakte producten als onverpakte, verse producten.
Een duidelijk overzicht van de allergenen door middel van onze stickers
Bij Cheflabels koop je diverse stickers voor in de keuken. Naast stickers om de allergenen in het voedsel aan te kruisen, verkopen we bijvoorbeeld ook Houdbaarheidsstickers. Het doel van de stickers die allergenen aangeven, is dat de consument geïnformeerd moet worden over de veertien wettelijke allergenenstoffen die bij de bereiding van het product gebruikt zijn of waar het product mee in aanraking is geweest. Onze stickers zijn al voorzien van de veertien allergenen stoffen, die enkel nog aangekruist moeten worden. Wanneer je dus onverpakte producten in de koeling zet, kun je deze met de complete stickers eenvoudig voorzien van de juiste informatie over allergenen.